Bun venit in comuna noastra!

Secole de-a rândul, comuna Scarisoara a fost cunoscuta ca un tinut greu de patruns. La noi se ajungea numai trecând peste câteva stânci în care erau prinse « scarite » din lemn, de unde si numele de Scarisoara. În trecut, aici si-au aflat refugiul multi dintre motii urmariti pentru îndrazneala de a-si cauta dreptatea. Între ei s-a numarat si Horea care a fost prins într-una din padurile noastre, dar numai dupa ce a fost tradat de catre apropiatii lui.
Iata ca acum sansa noastra de supravietuire si prosperitate sta în comunicare, în accesul tot mai bun catre aceasta zona al carei potential este înca nevalorificat. Izolarea nu mai este o sansa a supravietuirii si din acest motiv, împreuna cu membrii Consiliului Local ne-am propus ca pe lânga multe alte proiecte de maxima necesitate, sa dam prioritate dezvoltarii infrastructurii comunei si în special modernizarii si construirii de drumuri comunale.
Intentia noastra este de a dezvolta reteaua de drumuri catre localitati care ar facilita o mai buna patrundere în zona.
Prin Programul SAPARD s-a aprobat investitia de modernizare a DC 135-134 Scarisoara - Runc - Preluca - Negesti - Dealul Ordancusei - Sfoartea”.
Importanta materializarii acestui proiect consta în faptul ca respectivele zone asigura aproape 60 la suta din veniturile populatiei comunei. Prin aceste lucrari de amploare se face legatura catre Ursoaia - Vârful Clujului si se va accesibiliza zona Sfoartea, cu posibilitati de extindere catre Albac - Poiana - Horea si Ocoale - Poiana - Calineasa. Acest drum asigura accesul catre satele Sfoartea si Negesti precum si catre zonele turistice Valea Ordancusei si a Albacului.
Lucrarea este realizata în proportie de 60% .
Acum ne pregatim pentru aplicarea unei noi finantari prin Programul national de dezvoltare a Romîniei care prevede modernizare drumului comunal DC136, Stiuleti, Lespezea, Runc, Scarisoara. De asemenea vom înfiinta din iarna urmatoare, un Serviciu local de dezapezire, fapt ce va îmbunatati conditiile de trai în satele mai îndepartate, crescând atractivitatea zonei.
Un alt avantaj important al reabilitarii infrastructurii drumurilor este viabilizarea accesului spre zonele turistice aferente Padisului, ceea ce conduce la dezvoltarea agroturismului în zona de creasta Ursoaia - Vârful Clujului.
Un alt “drum” pe care contam foarte mult, este www.scarisoara.ro, un drum în care ne punem mari sperante si care, cu siguranta, ne va face cunoscuti întregii lumi cu toate frumusetile si atractiile noastre turistice. Avem finantare si pentru înfiintarea unui Centru local de conservare a traditiilor si ocupatiilor traditionale, fapt ce ne va ajuta sa oferim în conditii mai bune creatiile populare si sa punem în valoare tot ceea ce ar putea atrage turistii spre aceste minunate meleaguri.
Comunicarea a devenit o necesitate inevitabila a tuturor schimburilor între oameni.
Daca acum noi avem ceva de comunicat si de aratat lumii, este tocmai pentru ca am avut cândva oameni puternici, care au pastrat fiinta nationala platind uneori chiar cu pretul vietii ca noi sa avem traditii si istorie. Ele nu nu sunt altceva decât cartea noastra de identitate peste veacuri.

jurist COSTEA Cristian
Primarul Comunei Scarisoara