PRIMARIA COMUNEI SCARISIOARA, judetul Alba, tel. 0258 778 641
 
LOCALIZARE ISTORIC POTENTIAL PRIMARIA TURISMUL Serviciul Voluntar pentru
Situatii de Urgenta

          TURISMUL
Rezervatii peisagistice
Rezervatii botanice
Obiective turistice
Pensiuni turistice


Imagine Wikimapia


Vremea la Scarisoara

TURISMUL

Pensiuni turistice in comuna Scarisoara

Pensiunea “RARES”
Telefon: 0258 778688
Proprietar: Vasile Costea
Limbi straine: franceza
Pensiunea este situata linga podul de peste Aries, in Cheile Mandrutului. Pensiunea poate asigura 6 locuri in 3 camere. Dispune de o baie cu apa calda in permanenta. Gazda asigura si acces la bucatarie pentru cei care doresc sa-si pregateasca singuri mancarea.
Din gospodaria proprie se ofera turistilor lapte, branzeturi, cas, unt, paine, oua preparate traditionale din carne de porc – carnati, caltabosi, slanina afumata, jambon afumat, precum si alte mancaruri specifice –mamaliga cu branza, balmos.
Turistii beneficiaza de televizor cu 10 canale, transport cu autoturismul la partia de schi de la Vartop - Arieseni, la targurile si manifestarile cultural - istorice si traditionale mai importante din Apuseni, deplasari cu masini de teren la Ghetarul de la Scarisoara, ghid pentru drumetii in grup, plimbari cu sania sau caruta, in functie de anotimp, demonstratii de prelucrarea lemnului, tesutul covoarelor, de potcovarie, participari la principalele munci agricole si ingrijirea animalelor.
Pentru grupuri de 10 – 15 persone se pot organiza seri festive, folclorice, se poate asigura petrecerea sarbatorilor pascale si de iarna – Craciun si Revelion.

Pensiunea “ELMA”

Telefon: 0258 778677
Proprietar: Vasile Matei
Pensiunea se afla in zona centrala a satului resedinta de comuna, in vecinatatea primariei, la numarul 219 A.
Dispune de 6 locuri de cazare in 3 camere. Are doua bai cu apa calda in permanenta. Turistii au la dispozitie o bucatarie cu acces numai pentru ei, in cazul in care isi pregatesc singuri mancarea. Pensiunea mai dispune de televizor cu antena digitala, calculator. Pentru ei sunt organizate vizite in imprejurimi, se fac demonstratii de tesut covoare, reparatii si confectionat unelte de uz gospodaresc si casnic, confectionat ciubere, donite si alte vase din lemn.

Pensiunea “VOICHITA”


Telefon: 0258 778674
Proprietar: Claudiu Matei
Limbi straine: engleza
Pensiunea este situata in zona centrala a satului Scarisoara, pe un mic versant, deasupra drumului national ce face legatura intre judetele Alba si Bihor.
Dispune de 20 de locuri de cazare in 6 camere. Are doua bai cu apa calda in permanenta. Incalzirea camerelor se face cu ajutorul sobelor cu lemne.Turistii au acces la bucatarie pentru pregatirea mancarurilor, au televizor, calculator.
Din gospodarie sunt oferite turistilor produse alimentare proaspete: lapte, smantana, branza, unt, oua, preparate specifice din porc – slanina, carnati, legume – ceapa, cartofi, fasole, precum si muraturi sau conserve de toamna.
Pentru drumetiile lor turisti sunt asigurati cu ghizi in cazul cand solicita asemenea servicii. Gazdele pot asigura deplasari sau excursii cu sanii sau carute, in functie de anotimp. Turistilor le pot fi facute demonstratii de tesut covoare, de cojocarit, de cusut goblenuri sau de tricotat. Unele obiecte pot fi achizitionate contra cost. Turistii sunt invitati sa participle la muncile agricole sau la recoltarea fructelor de padure si a plantelor medicinale.

Piatra Mandrutului


Proprietar: Lenuta Pasca
Tarif: 20 euro/persoana/zi ( cazare + doua mese)
Limbi straine: engleza si franceza
Pensiunea dispune de 20 de locuri de cazare in 5 camere.. Are 3 bai cu apa calda in permanenta
Pentru drumetiile lor turisti sunt asigurati cu ghizi in cazul cand solicita asemenea servicii, mai ales cand intentioneaza sa patrunda in unele pesteri din Apuseni. Gazdele pot asigura deplasari sau excursii cu sanii sau carute, in functie de anotimp. Turistilor le pot fi facute demonstratii de tesut covoare, cusut goblenuri, confectionat sindrila pentru acoperit casele, dogarie – vojuri,butoaie si cazi, putini din lemn de molid pentru branza.
Pentru grupuri mai mari de turisti se pot organiza diverse momente festive, petrecerea sarbatorilor pascale si a celor de iarna. La solicitarea turistilor pot fi arvuniti lautari sau mici tarafuri.

Cabana din Poiana Marsoaia. Apartine de Primaria Scarisoara. Este un obiectiv turistic in amenajare, care in final poate gazdui aproximativ 25 de turisti in cele 4 camere.

Cabana Runc. Este situata la cota de 1275 m, sub Varful Runc. La aceasta cabana se poate ajunge pe un traseu de aproximativ 2-3 ore. Cabana dispune de doua camere, una de 6 locuri si alta de 4 locuri de cazare. Pentru rezervari de locuri sau alte informatii se poate suna la numarul de telefon 0258 777125.
Pe timp de iarna se organizeaza calatorii cu saniile, iar vara pot fi efectuate drumetii sau excursii cu masinile de teren pe trasee spectaculoase spre Valea Ordancusii, Ghetarul de la Scarisoara, Padis, Cetatile Ponorului, Lumea Pierduta sau alte excursii in zonele de creste muntoase, prin padurile din zona si pe drumurile forestiere.


 

 

 
 
HOME LOCALIZARE ISTORIC POTENTIAL PRIMARIA TURISMUL INFORMATII UTILE OPINIA CETATEANULUI Intranet