Dotările comunei

Alimentarea cu apa
Pe teritoriul comunei Scarisoara este evidenta lipsa de apa potabila.Localnicii se aprovizioneaza din unele fantini sau izvoare. Resedinta de comuna are in zona centrala o mica retea de alimentare cu apa, al carei rezervor se afla in partea de sud a localitatii. Celelalte sate componente ale comunei nu detin un sistem centralizat de alimentare cu apa, aceasta facindu-se din surse proprii sau izvoare.

Disfunctionalitati: 
– Lipsa unor surse constante de apa creeaza disconfort locuitorilor, acestia fiind nevoiti sa transporte apa în vase deschise pe distante destul de mari;
– Daca nu exista surse, nu exista nici aductiuni, statii de tratare, rezervoare de alimentare si compensare, retea de distributie.

Canalizare
In cadrul comunei nu exista un sistem centralizat de canalizare si statie de epurare, apele menajere fiind deversate direct in raurile de pe teritoriul comunei sau pe terenurile aferente locuintelor, acestea contribuind la poluarea apelor prin infiltratii. Mai mult, exista unele gospodarii situate de-a lungul vailor si a afluentilor lor, în care sunt deversate apele menajere netratate în cursurile de apa, fie prin aruncare directa, fie prin canalizari improvizate cu tevi metalice.
Apele pluviale curg de-a lungul drumurilor fara a fi dirijate.

Disfunctionalitati: 
– Lipsa sistem centralizat de canalizare menajera si pluviala;
– Lipsa statii de epurare;
– Dirijarea apelor menajere in cursurile de apa fara a fi tratate;
– Circulatia apelor pluviale pe platforma drumurilor si în lungul acestora antreneaza aluviuni, distrug drumurile, accelerand eroziunea sub toate formele cunoscute.

Alimentare cu energie electrica
Instalatiile de distributie satisfac cerintele actuale din punct de vedere al gradului de incarcare a posturilor de transformare, al caderilor de tensiune pe retea si al gradului de uzura.

Disfunctionalitati: 
– retelele de energie electrica exista în tot teritoriul administrativ, dar în zona localitatilor Stiuleti si Lespezea sunt unele gospodarii care nu sunt racordate datorita lipsei puterii financiare a proprietarilor, care sunt oameni in varsta sau femei vaduve cu pensii foarte mici sau fara nici un venit.

Telefonie
Distributia spre posturile telefonice este realizata prin antena in urmatoarele localitaii dupa cum urmeaza:
Nr. crt. Satul Nr. posturi telefonice
1 Scarisoara 106
2 Stiuleti 19
3 Lazesti 53
4 Runc 12
5 Lespezea 9
6 Preluca 3
7 Negesti 5
8 Trincesti 2

Releul TV situat în partea de sud a localitatii resedinta de comuna este un releu care foloseste transmiterea programelor prin cablu.

Energia termica
Sistemul de incalzire practicat în toata comuna este încalzirea cu sobe alimentate cu lemne. Sobele sunt din metal sau teracota, functie de necesitati si starea materiala a proprietarului.

Disfunctionalitati: 
– Incalzirea cu lemne in una sau doua camere creeaza disconfort prin concentrarea mai multor persoane intr-o camera;
– Randamentul de caldura este scazut;
– Consumul de combustibil este mare;

Alimentare cu gaze naturale
Nu este cazul.

Gospodarie comunala
Desi Consiliul Local a fixat prin Decizie un teren pentru depozitarea gunoiului, a deseurilor de orice tip, acest teren nu este amenajat conform cerintelor normelor sanitare în vigoare. La nivelul comunei nu exista o activitate specializata în gospodarie comunala decat in ce priveste cimitirele aflate în intretinerea comunitatii.